Menu
088 - 3920200

Inclusief ondernemen

U wilt als bedrijf een positieve bedrage leveren aan uw omgeving? WSP ZHC ondersteunt werkzoekenden die niet op eigen kracht werk kunnen vinden. Samen met u als werkgever bereiden we hen voor op een toekomst van vakmanschap. Dat resulteert in sociaal verantwoord ondernemerschap.

  • Goed voor uw bedrijfsimago
  • Steeds vaker een voorwaarde voor overheidsopdrachten
  • Invulling van de Banenafspraak

In het Sociaal Akkoord hebben kabinet en sociale partners afgesproken dat er in de periode tot en met 2026 in totaal 125.000 extra banen komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Private werkgevers stellen zich garant voor 100.000 extra banen en de overheid als werkgever voor nog eens 25.000 extra banen. Deze extra banen zijn bedoeld voor mensen die niet in staat zijn zelfstandig een inkomen op het niveau van het wettelijk minimumloon te verdienen.

Social Return of Investment

Coronamaatregelen en social return

Heeft u door de coronamaatregelen meer personeel nodig, dan kunnen de accountmanagers van het coördinatiepunt Social Return van het WSP ZHC u daarbij helpen. Ook blijven zij u adviseren over andere zaken rondom social return. Het SR team voor Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer is op werkdagen telefonisch en per e-mail bereikbaar op: 06-10446979 of mariska.jetzes@zhcwerkt.nl.

Het team WSP ZHC en het team Social Return wensen u sterkte en gezondheid toe.

Algemene informatie SROI
Door Social Return of Investment werkt u als ondernemer samen met de gemeente om werkzoekenden en leerlingen aan een baan of stageplek te helpen. In de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal wordt bij de invulling van SROI de bouwblokkenmethode toegepast.

De kern van de bouwblokkenmethode is dat de ondernemer meer vrijheid heeft bij de invulling van Social Return. Als opdrachtgever kunt u zelf een pakket samenstellen met de Social Return Bouwblokkenmethode, die uiteindelijk een fictieve waarde representeren van uw SROI-verplichting. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans Schouman (gemeente Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar) of Majka van Veen  en Mariska Jetzes (gemeente Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer).