Menu
088 - 3920200

André Lankhaar, Kwekerij Lankhaar

""Ik vind het erg belangrijk dat de mensen die bij ons werken zich betrokken voelen bij het bedrijf. Daarom neem ik het liefst mensen vast in dienst"."

Sinds 2002 kweken André Lankhaar en zijn vrouw Petra Kalanchoës, een kamerplantje met prachtige, felgekleurde bloemetjes.
André vertelt vol trots over het bedrijf dat hij zelf van de grond af aan heeft opgebouwd. ‘Ik vind het erg belangrijk dat de mensen die bij ons werken zich betrokken voelen bij het bedrijf. Daarom neem ik het liefst mensen vast in dienst.

Het plantje dat wij kweken is goed te plannen, dus ons productieproces is het hele jaar door erg constant. Zodoende kan ik veiligheid, structuur en regelmaat bieden. Dat werkt ontzettend goed voor mensen met bijvoorbeeld een scholingsachterstand. Door het werk op te knippen en deze mensen verantwoordelijk te maken voor een klein en specifiek onderdeel haal je het beste in hen naar boven. Een kwart van mijn medewerkers bestaat inmiddels uit mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt, maar ik behandel ze als volwaardig. Ik ben net terug van drie weken vakantie en vind het dan bijzonder om te zien dat juist hun werkplekken het best verzorgd zijn. Een andere bewijs van hoe goed dit gaat is misschien wel dat Janna Maria, die onlangs via de Gemeente Zoetermeer bij ons is gekomen, op dit moment begeleid en ingewerkt wordt door een andere Wajongere!'.