Menu
088 - 3920200

Remco Winters, Hasmi Propaangereedschap

"“Zowel mijn vader als ik hebben het altijd belangrijk gevonden om mensen die minder mogelijkheden hebben een eerlijke kans te geven, vertelt Remco. "

Odin is van oudsher gespecialiseerd in propaangereedschap. Onder de merknaam Hasmi levert het bedrijf gereedschappen voor dakdekkers en loodgieters, maar hun branders worden bijvoorbeeld ook gebruikt in de wegenbouw.
Sinds Remco Winters het bedrijf zo’n tien jaar geleden overnam van zijn vader is het flink gegroeid. We zijn naast de productie van propaangereedschap ook gaan inzetten op specialistische metaalbewerking, vooral draaien en frezen.

“Zowel mijn vader als ik hebben het altijd belangrijk gevonden om mensen die minder mogelijkheden hebben een eerlijke kans te geven, vertelt Remco. Natuurlijk zijn we een commercieel bedrijf en willen we geld verdienen, maar de positie die ik heb als werkgever brengt ook een bepaalde verantwoordelijkheid naar mijn omgeving met zich mee. Dat vind ik heel vanzelfsprekend.

Ongeveer de helft van mijn 23 medewerkers bestaat uit mensen met een arbeidsbeperking en wij zien geen verschil.
Ik kijk gewoon naar waar iemand goed of minder goed in is en probeer vervolgens de omstandigheden te creëren waarin deze persoon het best tot zijn recht komt. Deze 50/50 verdeling is hierin ideaal, omdat ik iedere medewerker met een beperking kan koppelen aan iemand die deze persoon net dat stukje sturing of zorg kan geven dat hem of haar in staat stelt wél mee te draaien in plaats van aan de zijlijn te staan. We doen hier zoveel mogelijk samen en helpen elkaar, daarom wilde ik ook graag niet met één medewerker, maar met het hele team op de foto.”