Menu
088 - 3920200

Onno Becker Hof, Euretos

"‘'Als ze het eenmaal oppakken, dan bloeien ze helemaal op. ''"

Euretos biedt een platform aan op het gebied van bio-informatica. Het bedrijf schrijft software waarmee ze de bijna oneindige veelheid aan medisch en biologisch onderzoek kunnen nagaan op onvoorziene verbanden. Ook biedt het ondersteuning aan academici die werken met big data. ‘Een achtergrond of opleiding heb ik niet,’ vertelt Onno Becker Hof, een van de oprichters.

‘Mijn school heb ik nooit afgemaakt, maar iemand heeft me ooit de kans gegeven om me op dit vlak te ontwikkelen en nu schrijf ik software.'Toen ze in 2012 begonnen met Euretos, hebben ze altijd in gedachte gehouden dat zij deze kans ook graag wilden bieden aan jonge mensen die tussen wal en schip neigen te vallen. In hun geval gaat het dan vooral om mensen met autisme of soortgelijke bijzonderheden, die desondanks erg goed zijn met computers, maar niet gedijen op school.

'Inmiddels hebben we zo’n zes van dit soort medewerkers in dienst,'vertelt Onno. 'Deze mensen hebben vooral de juiste begeleiding en sturing nodig. Maar als ze het eenmaal oppakken, dan bloeien ze helemaal op. Om dat te mogen zien, vind ik het meest geweldige dat er is.

Euretos website