Menu
088 - 3920200

Opleiding logistiek medewerker

Opleiding Logistiek Medewerker

Onze arbeidsmarktregio is een van de grootste logistieke hotspots van Nederland. Veel grote logistieke bedrijven willen zich hier vestigen. Daardoor zijn er veel bedrijven die op zoek zijn naat logisitek medewerkers. En het is de verwachting dat er de komende tijd nog veel meer vacatures bij komen. Daarom organiseren we samen met EVO Fenedex de opleiding “Logistiek medewerker’. Ook iets voor jou? Als zes groepen met werkzoekenden zijn je voorgegaan, die daardoor aan de slag konden in de logisitek.
 
Voor wie is opleiding Logistiek Medewerker?
De EvoFenedex opleiding “Logistiek medewerker” is voor werkzoekenden met een bijstands- of WW-uitkering die een klein opstapje nodig hebben om als orderpicker / magazijnmedewerker aan de slag te gaan. Je kunt als uitkeringsgerechtigde gratis deelnemen aan de opleiding. Ben je bijvoorbeel al langer op zoek naar werk? Kom je uit een ander beroep? En wil je graag de overstap maken naar de logistiek? Je bent van harte welkom als je beschikt over deze talenten: 

  • Fysiek gezond
  • Zin om aan de slag te gaan
  • Vaak flexibel inzetbaar
  • Leergierig

Wat leer je tijdens de opleiding?
Het EvoFenedex traject is een opleidingstraject waar werkzoekenden worden klaargestoomd om kennis te maken met de werkzaamheden binnen de logistiek. Je sluit de opleiding af met een toets en een certificaat. Je kunt denken aan:

  • Wat houdt werken in een magazijn in?
  • Hoe werk je bewust en veilig?
  • Hoe werkt de opslag?
  • Hoe worden producten verzendklaar gemaakt?
  • Welke manieren van orderpicken zijn er?
  • Hoe bestuur je een heftruck?

Hoeveel opleidingen starten er per jaar?
In 2021 start er elke drie maanden een traject met maximaal 10 deelnemers met een bijstands- of WW-uitkering. De opleiding duurt 8 dagdelen en 1 maand stage, dus in totaal 2 maanden. Tijdens de opleiding wordt je uitkering gewoon doorbetaald. 
 
Wat gaan je doen na de opleiding?
Heb je alles goed afgerond? Dan stellen we je voor bij een werkgever om stage te lopen. Als je goed bevalt en gemotiveerd bent, kunt je met een contract blijven werken in het bedrijf. Of wil jij je misschien nog verder verdiepen in de logistiek? Dan kunnen we je een BBL-opleiding bieden. Je stroomt dan door naar de ‘bedrijfsschool” en op die manier om een erkende MBO-opleiding te volgen. En natuurlijk brengen we je dan in contact met bedrijven die samenwerken met de bedrijfsschool.

Meer weten of je aanmelden?
Maak nu een afspraak: bel met 088 - 3920200 of info@zhcwerkt.nl