Menu
088 - 3920200
  • Home
  • Nieuws

Werkgevers zetten netwerk open voor werkzoekenden bij In de Lift

Algemeen | 26-9-2019

Van der Meer Aannemersbedrijf, BB-go, Herenbosch Personeelsdienst, Van der Kooij Vastgoed, Van Zeijl Photodesign, DemiSec, Old Pal, Appels en Peren en Van Leeuwen Catering nemen deel aan In de Lift. Dit is een netwerkproject van werkgevers voor gemotiveerde werkzoekenden onder begeleiding van het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal. De werkgevers stellen hiermee hun netwerk open voor werkzoekende 45-plussers.

 

Afgelopen week presenteerden tien werkzoekenden zichzelf aan de werkgevers in het Ter Zake Het Ondernemershuis. De werkzoekenden hadden een speciale training gevolgd om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. Tijdens de bijeenkomst werden koppels gemaakt tussen werkzoekende en werkgever voor een introductie binnen het netwerk met een goed gesprek, een meeloopdag in het bedrijf, een leerwerkplek of voor een coachtraject.

 

Wethouder Margreet van Driel (Werk en Inkomen - gemeente Zoetermeer) opende de bijeenkomst en bedankte de werkgevers voor het open stellen van hun netwerk. Ze stak de werkzoekenden een hart onder de riem: "De afgelopen vier weken hebben julie hard gewerkt om vanavond een pitch te houden voor de aanwezige werkgevers. Voor sommigen was het in het begin lastig om je podium te pakken in de groep. Maar ik heb vernomen van jullie trainers van de Werkacademie dat jullie hierin enorm gegroeid zijn. En ik weet zeker dat het jullie gaat lukken. Ik wens jullie veel succes hiermee."