Menu
088 - 3920200
  • Home
  • Nieuws

Volop kansen op werk in zorg: Talent benut!

Algemeen | 14-2-2019

Onlangs bracht het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en tien andere organisaties de brochure Talent benut! uit. Hierin staan tal van voorbeelden hoe zorgwerkgevers mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven op werk. Een van de voorbeelden is de samenwerking van de ouderenorganisatie Welthuis en het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal en het verhaal van Youri die werkt als leerling-verzorgende bij Welthuis.

Het blijkt dat de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leidt tot een verhoging van de kwaliteit en het welzijn van de mensen in de zorg. "Deze brochure laat zien dat er kansen genoeg liggen. Bijvoorbeeld door jobcarving en functiecreatie. Als woonhulpen of team-assitenten eenvoudige taken uit handen kunnen nemen van zorgverleners, krijgen die meer tijd voor zorg. Die nieuwe collega's blijken in de praktijk vaak een echte aanwinst", aldus Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De brochure is te bestellen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Postbus 90801 - 2509 LV Den Haag, tel. 070 - 333 444, onder vermelding van publicatie 115290.  
Wilt u meer weten over het benutten van talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt in uw zorgorganisatie, dan kunt u contact opnemen met onze accountmanager zorg .