Menu
088 - 3920200
  • Home
  • Nieuws

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met ‘Jongeren in de Lift’

Algemeen | 7-11-2017

Het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) nodigt ondernemers uit voor de netwerkbijeenkomst ‘Jongeren in de Lift’ op 28 november 2017 in Zoetermeer. Door mee te doen aan ‘Jongeren in de Lift’ investeert u als ondernemer in jongeren die goed van uw netwerk of inzicht gebruik kunnen maken.

Tien jongeren worden voorafgaand aan de bijeenkomst door het WSP ZHC klaargestoomd zodat ze zich op de avond kunnen ‘verkopen’ / kunnen netwerken met werkgevers. Het doel van de avond zelf is dat de jongeren aan het eind een concrete afspraak hebben gemaakt met een van de  ondernemers (een SMART-afspraak, bijvoorbeeld het mailen van de CV naar de werkgever, een proefplaatsing bij een werkgever of een baan.)

Elevator Pitch
De naam van het project is afgeleid van de Elevator Pitch: een manier van presenteren waarbij een werkzoekende in één minuut vertelt wie hij is, wat zijn ambities zijn en in welke richting hij een baan zoekt. In een ontspannen sfeer: tijdens een maaltijd (lopend buffet), speedmeets en een presentatie leert de ondernemer Zoetermeerse jongeren in een kleinschalige setting kennen.
“De ondernemers kunnen de jongeren en realistische beeld geven. Met andere woorden: waar ziet de werkgever voor hen de kansen en wat zou zijn of haar netwerk voor hen kunnen betekenen? Verder kunnen ze de jongeren verder helpen met bijvoorbeeld een netwerkcontact, een meeloopdag binnen het bedrijf, een leerwerkplek, een vacature, of als coach/ambassadeur”, aldus Lydia Overdijk, accountmanager WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal.

Programma
17.00 uur  inloop
17:30 uur  eten en drinken
18:00 uur  aftrap van de avond – opening door de host van de avond
18:15 uur  netwerken in vier rondes met elevator pitch
21.00 uur  einde programma

De bijeenkomst `Jongeren in de Lift’ vindt plaats bij De Kapelaan, Nicolaasplein 2, 2712 AV Zoetermeer. Voor meer informatie en aanmelding: Lydia Overdijk, lydia.overdijk@zhcwerkt.nl, 06-46847145.