Menu
088 - 3920200
  • Home
  • Nieuws

Gratis trainingen Harrie Helpt en Werkmaat

Algemeen | 4-2-2018

Pak je kans! Het WerkgeversServicepunt biedt een tweetal gratis trainingen aan voor regionale werkgevers: de training 'Harrie Helpt' (CNV) en de training 'Werkmaat' (FNV), om collega's met een arbeidsbeperking zo goed mogelijk te begeleiden en zich thuis te laten voelen binnen een team of bedrijf. 

TRAINING WERKMAAT 

Samenwerking met collega’s blijkt doorslaggevend in een succesvolle aanstelling van een nieuwe arbeidsbeperkte collega. Een ‘Werkmaat’ biedt als betrokken collega een luisterend oor en de helpende hand. Wilt u dat de plaatsingen binnen uw bedrijf wèl duurzaam zijn? Door de introductie van een Werkmaat krijgt de nieuwe medewerker met arbeidsbeperking een maat, die de werknemer steunt vanaf de start op de werkvloer. Hij zorgt ervoor dat de nieuwe collega zich thuisvoelt.

- De training ‘Werkmaat’ duurt één dagdeel. Deelnemers leren wat belangrijk is in de begeleiding van de collega met een arbeidsbeperking en herkennen valkuilen.

- We staan stil bij de rol en de taken van de Werkmaat en de afspraken die u in uw bedrijf of organisatie kunt maken over de ondersteuning van arbeidsbeperkten. 


Om de Werkmaat voor te bereiden op zijn rol wordt hij zes uur gecoacht door een ervaren jobcoach:

-Drie uur één-op-één coaching (bij de Werkmaat van de arbeidsbeperkte op zijn werkplek of elders).

-Drie uur vervolgondersteuning (telefonisch). De Werkmaat kan een beroep doen op de coach bij vragen of dilemma’s.

TRAINING HARRIE HELPT
Werken is gezond. Het zorgt ervoor dat je je nuttig en gewaardeerd voelt, dat je een reden hebt om uit bed te komen. Dat geldt ook voor iemand met een arbeidsbeperking. Het hebben van een buddy op de werkvloer die een arbeidsbeperkte collega begeleidt, werkt positief in de arbeidsrelatie. Deze training ‘Harrie helpt’ ondersteunt de buddy daarin. De buddy, een collega-werknemer, moet over de juiste kwaliteiten beschikken om zijn collega goed te kunnen begeleiden: Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk (HARRIE).
-Harrie begeleidt de werknemer op de werkvloer.
-Harrie is het directe aanspreekpunt op de werkvloer.
-Harrie is het aanspreekpunt voor de leidinggevende, het team en voor externen als het gaat over de collega met een arbeidsbeperking. ‘Harrie helpt’ is een tweedaagse training met meerdere deelnemers, speciaal voor buddy’s die dagelijks begeleiding bieden. Deelnemers krijgen informatie en tools om hen te helpen bij de begeleiding. Daarnaast is er veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen.
DATA HARRIE HELPT
Eerstvolgende trainingsdagen: dinsdag 17 april + dinsdag 22 mei 2018
*Trainingsdagen 10.00 uur tot 15.45 uur; groepsgrootte max. 12 personen.

Geïnteresseerd in een plek Harrie Helpt of Werkmaat? Neem contact op met Majka van Veen, accountmanager WerkgeversServicepunt ZHC: 
tel 06 25 71 65 64, e-mail: majka.vanveen@zhcwerkt.nl
Er zijn in totaal 24 gratis trainingsplekken beschikbaar, dus wees er snel bij!