Menu
088 - 3920200
  • Home
  • Nieuws

Gemeenten ondertekenen intentieverklaring Sociaal Werkbedrijf

Algemeen | 19-2-2018

Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hebben een intentieverklaring ondertekend voor het omvormen van de sociaal werkvoorziening DSW naar een nieuw sociaal werkbedrijf. Gemeente Zoetermeer wordt eigenaar van dit bedrijf. De nieuwe organisatie biedt een werkplek aan alle medewerkers met een SW-indicatie die nu bij DSW werken.

Uitgangspunt van het sociaal werkbedrijf is dat medewerkers met een SW-indicatie zo regulier mogelijk werken op de plek die het beste bij hen past. Daarvoor wordt samengewerkt met lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties. Voor medewerkers die meer structuur en minder prikkels nodig hebben, blijft werken in een beschermde omgeving mogelijk. De drie gemeenten werken de komende tijd aan een plan om – met het oog op het nieuwe bedrijf - de bestaande Gemeenschappelijke Regeling te beëindigen.

Het in deze regio gevestigde DSW verzorgt voor de drie gemeenten activiteiten op het gebied van arbeidsparticipatie en re-integratie voor meer dan 500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld omdat zij kampen met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische beperking. De verdeling van het eigenaarschap van de sociale werkvoorziening DSW is nu is als volgt: Zoetermeer 62%, Leidschendam-Voorburg voor 22% en Rijswijk voor 16%.

 

Wethouders Nadine Stemerdink (Leidschendam-Voorburg), Taco Kuiper (Zoetermeer) en Björn Lugthart (Rijswijk).