Menu
088 - 3920200
  • Home
  • Nieuws

Gemeente Lansingerland steeds gastvrijer

Algemeen | 2-7-2019

Sinds enkele maanden werken Danny Phan, Sahier Bghageloe, Gabriëlle van der Burg en Nicole Smit als gastheer/gastvrouw in het gemeentehuis. Bij de ingang heten ze de bezoekers welkom, helpen ze bij de afsprakenzuil en beantwoorden ze zo nodig vragen. De gemeente wil met deze inzet de dienstverlening naar de inwoners toe, nog meer verbeteren. De gastheren en gastvrouwen hebben een zogeheten afstand tot de arbeidsmarkt. Het WergeversServicepunt van de gemeente en de zorginstelling Middin hebben de handen ineen geslagen om deze dames en heren een kans te geven op een baan en regelmaat in hun leven. 
"Er is voor iedereen een baan op maat gemaakt", zegt Arno Valkenburg van het WerkgeversServicepunt." "We zijn ontzettend blij dat we mensen weer in het arbeidsproces kunnen krijgen", zegt wethouder Simon Fortuyn. "We willen graag gastvrijheid uitstralen en er voor de samenleving zijn." Om dit te bereiken is de gemeente op zoek gegaan naar manieren om de binnenkomst van de bezoekers aantrekkelijker te maken. De gastheren en gastvrouwen werken om en om in koppels van twee. Intern wordt er ook begeleiding aangeboden.

Het contact met de bezoekers verloopt goed. "Het leukste is de afwisseling in het werk", zegt Van der Burg. De dames en heren zien het werk bij de gemeente als een stap om verder te komen in de arbeidsmarkt. "Ik hoop wel door t groeien in mijn baan", zegt Van der Burg. Phan houdt ervan om mensen te helpen en zit bij de gemeente goed op zijn plek. Smit werkt sinds kort als gastvrouw en laat het nog allemaal op zich af komen. Duidelijk is wel dat de dames en heren blij zijn met de mogelijkheid om bij de gemeente te kunnen werken. Bghageloe heeft naar eigen zeggen tegenslag gehad in het verleden. Ook zat hij zeven jaar zonder werk. Door de mogelijkheid om bij de gemeente te kunnen werken, ziet hij zijn toekomst weer kleurrijk in.

Mobiel aanvraagstation
De gastvrijheid die de gemeente voor ogen heeft, wordt vertaald naar het ontmoeten en verbinden van mensen. Dit doet de gemeente ook door de dienstverlening nog meer te verbeteren en uit te breiden. In het kader van verdere verbetering van de dienstverlening, is vanaf 1 juni het gemeentehuis naast de dinsdagavond ook op donderdagavond tot 20:00 uur open. Sinds vorige week heeft het gemeentehuis ook een speelhoek voor de kleinste bezoekers. Na de zomervakantie kunnen de bezoekers, indien gewenst, ook op het gemeentehuis pasfoto's laten maken voor documenten. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn, voor mensen die niet mobiel zijn, om op eigen locatie een aanvraag voor bijvoorbeeld een reisdocumenten in te dienen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een mobiel aanvraagstation. Ook kan er dan ter plaatse een foto worden gemaakt. De dienstverlening wordt steeds meer vertaald naar gastvrijheid en gemak voor de burger.

Bron nieuwsbericht: 3B-krant

Van links naar rechts: Nicole Smit, Gabriëlle van der Burg, Danny Phan en Sahier Bhageloe.
(Foto: Amel Bali)